Het Hofje

Het Sint Anthony Gasthuis bestaat uit een voorste en achterste hof. Vooraan bevindt zich het oudste gedeelte, de achterste hof is tussen 1927 en 1930 gerealiseerd.

De Stichting Sint Anthony Gasthuis is de eigenaar van het Hofje. Het huidige bestuur (de voogdij) wordt gevormd door vier voogden.
De voogdij  staat in een rijke traditie en ziet het als haar taak dit rijksmonument zo goed mogelijk te besturen en door te geven aan toekomstige generaties. Hiernaast functioneert het Hofje natuurlijk als woonplek voor onze bewoners.

Aanvullende en achtergrondinformatie over het Hofje kunt u verkrijgen door aanschaf van het Jubileumboek en via de film gemaakt door stadshistoricus Beno Hofman.

Het Hofje is vast onderdeel van de ‘Hofjeswandeling’ langs een aantal van de historische hofjes in de stad Groningen (verkrijgbaar bij het VVV-kantoor).

Meer informatie over de dertig hofjes en gasthuizen die in de stad verborgen liggen is te vinden via https://citytrip.groningen.nl/zien-en-doen/highlights/hofjes-in-groningen

Sint Anthony Gasthuis

Rademarkt 29
Groningen